субота, 26. јануар 2013.

0017 - Гості з України


 В нас були гості
«Вісник Коломийки» ч.3. жовтень 2003 р. – Петро Ляхович

    Дня 12 вересня 2003 року Товариство для плекання української культури "Коломийка" в Сремській Мітровиці угостили Делегацію з України. Делегацію очолював Геннадій Москаль, голова Державного Комітету України у справах націоналностей та еміграції. У делегації були також: Андрій Попок - начальник прав-ління з питань української діаспори та міжнародних відносин, Сергій Василенко - член Державного Комітету, Сергій Логінов - завідуючий у справах Посольства України у Сербії та Чорногорії та Петро Бешта - другий секретар при Посольстві. На зустрічі був присутний і Василь Дацишин - голова Національної Ради української меншини Сербії та голова Товариства української мови, летератури та культури "Просвіта" з Нового Саду. З боку Товариства "Коломийка" у зустрічі брали участь: Петро Ляхович - голова Товариства, Ярослав Сем'янів - заступник голови Товариства, Владо Шевчук - член Керівної ради Товариства, Йосип Кравець - член Контрольної ради Товариства, Петро Копистенський - член Національної раді та член Контрольної ради Товариства, Славко Налесник - член Національної ради та член Контрольної ради Товариства, Славка Канюга - член Контрольної ради Товариства та Любка Прікел - член Товариства. Зустріч була коротка, але багато було сказане. Ми росповіли делегації з України про історію українців Сремської Мітровиці та їхні раніші активності на полі збереження національної  індетичності.
     Росповіли ми їм також, чому і як ми прийшли до висновку, що ми у Сремській Мітровиці мусимо краще організуватися та піднести наші активності на вищий рівеннь. Ми говорили про наш фольклорний ансамбль та його раніші успіхи, про нашу бібліотеку, як ми бажаємо, щоб вона була центральною у Воєводині. Ми також виложили, що починаємо з навчанням української мови, також про старшу групу співаків джерельних пісень. Ми також звернули увагу на наш "Вісник" та наші бажання, щоб інформованість наших членів була вчасною та кращою.
     На питання голови делегації п.Геннадія Москаля, з чим би Український Уряд міг помогти нам. Ми пояснили, за початок, що нам найпотребніше строї для фольклору та українські народні іструменти, щоб ми діставали більш інформацій з України і якщо б могли помогти, щоб наш "Вісник" був кращий. Пан Геннадій обіцяв, що усе зробить, щоб наші прохання були вислухані.
     Ми дуже вдячні Українській делегації і за те, що своїм приходом віддали нам незаслужену честь!..                                                              

Нема коментара:

Постави коментар