недеља, 24. април 2016.

Ще про відновлення нашої церкви Квітна неділя

24 квітня 2016 р. Сьогодні, на квітну неділю, коли прийшли до церкви на Богослужіння, побачили, що роботи на відновленні церковного будинку.


 Вже з вулиці видно, що з церковної загароди оббита штукатурка, яка була вже дуже стара і постійно відпадала і робила негарний вигляд. Остаточно зрозуміли, що її треба завсім відбити і зробити нову фасадну штукатурку, яка буде на довший час прикрашувати церковну загороду і самий будинок греко-католицької церкви Вознесіння Господнього у Сремській Митровиці.
     На сьогоднішній Службі Божій о. Владислав подав нове повідомлення: «Бачите, що почало відновлення нашої церкви. Минуло року општинський уряд обіцяв, що нам поможе – не поміг. Ми залишилися в боргу чотири тисячі євро і цього року нам дали чотири тисячі євро більше, так що отримали, як минулого разу сказав, мілйон динарів щоб могли продовжувати далі. Вітражі поскидали, ці два малі і сказали якщо бажає який донор – може в долині написати ім‘я. Цей один малий, один або другий, вже зайнятий від наших Ляховичів, Михайла диякона і Любки Капрцькі з Канади. Якщо хтось бажає може ще. В честь, як вони сказали, нашої церкви. Ми тут жили, родилися, хрестилися і бажаємо свою церкву помогти. Ці два вітражі коштують тисячудвісті якщо б були без іконів, а з іконою було б дві тисячі євро. Так що декотрі вже являлися, побачимо як знайдемо спосіб, щоб були в спільному стилі, ці два а мусіли б з Божию поміччю зробити і ці інші два. Бачимо що мур перед церквою потрібно трошка краще вирішити, є велика вологість, стеля яка відпадала. Маємо багато того зробити, але з Божию поміччю поволе йде. Минулого року вирішили дах, більше не пропускає і так ступаєм далі»



     Сьогодні, по нашому церковному календарі Квітна неділя, так що на кінці Служби Божої о Владислав посвятий вербу або як ми ще кажемо шуткую.


 Пізніше парафіяни взяли собі по кілька гілячок і понесли додому що зберігали домівку від лихої погоди або грози.


 На подвір‘ї церкви ніби били посвяченими гілочками і говорили: «Шутка б‘є, не заб‘є, за тиждень Великдень!».

Нема коментара:

Постави коментар