среда, 23. јануар 2013.

0002 - Коломийка знов ″крутится″


Коломийка знов ″крутится″

„Сремске новіни“ 4 червня 1997 р.

     Після кількарічної перерви, при Центрі для культури ″Сірміумарт″ знову працює секція українського фольклору ″Коломийка″. В групі співаків, фольклорному ансамблі і початківців є пядесять членів, репетиції провадяться, а їхні пісні і танці будуть складовими цьогорічного святочного концерту ″Сірміумарту″.
     Згідно з інформаціями, які ми отримали від Петра Ляховича, ініціятора і голови цієї секції, домова про обновлення діяльності відбулася двадцять днів тому, а між українцями, які живуть у нашому середовищі володіє велика зацікавленість до ″Коломийки″. Збережені і костюми, інструменти, з хореографіями не буде проблемів, так, усе буде приготоване для виступу. Ідея про відновлення праці секції українського фольклору підтримана у Відділу громадських активностей при Опщині, де їм обіцяна і поміч, по словах співрозмовника, коли буде потрібною.


«Коломийка» знов існує
«Дзвони» червень 1997 – Петро Ляхович

     Від часу, коли ми писали про культурне життя українців у Сремській Митровиці, обставини змінилися. Тепер вже можна сказати, що «Коломийка» існує – цим разом як секція  українського фольклору при культурній організації «Сірміумарт». Перший виступ наших аматорів, як передбачино, відбудеться на річному концерті «Сірміумарта» в будинку театру «Добріца Мілутінович» при кінці червня. Головою українського ансамблю є Петро Ляхович, мистецький керівник старших танцюристів Микола Ляхович, а з молодшими танцюристами працює Таня Ляхович, керівником оркестру є Ярослав Семянів, а керівником групи співаків є Петро Ляхович. Відновлення діяльності «Коломийки» підтримали й предсавники общинних властей...

Нема коментара:

Постави коментар