субота, 26. јануар 2013.

0021 - Фундамент церковного залу


ПОСВЯЧЕННЯ  ФУНДАМЕНТУ  ДУХОВНОЇ  ДОМІВКИ
«Вісник Коломийки» ч. 23 – жовтень 2005 року – Петро Ляхович

    Цього року у літнім періоді завалено старий будинок у церковному подвір'ї тому, що не був більше здатний для будьякого вживання, крім як шопа чи гараж і тому, що на його місці має зрости новий будинок так званий Духовна домівка для потреб парафіян.


     До місяця жовтня тривала перерва у роботах, доки призбирувалися усі потребні документи, а той час використався для призбирування коштів та помалу купувалися потребні будівничі матеріяли.
     Аж нещодавно, у першій половині жовтня майстри знову почали з роботами, а перше що зробили, це був фундамент у землі а зараз приготовляються щоб забетонувати горішню частину над землею. Як ми почули від головного майстра, плянується до зиме вимурувати будинок до першої плети.
     Дня 17-го жовтня, раніше ніж майстри закінчать фундамент, о.Михайло Режак запросив парафіян, щоб прийшли на посвячення фундаменту. Люди зійшлися о четвертій годині по полудні, прибули і знимателі телебачення Новий Сад і Сремської Мітровиці. О.Михайло разом із своїми парафіянами від-служив молебен, посвятив фундамент і до нього положив запис у скляній пляшці про Греко-католицьку парафію у Сремській Мітровиці і інші дані про церкву Вознесиння Господнє, про пароха, Церковний одбор і так інше

ДУХОВНА  ДОМІВКА
«Рідне слово» ч. 5 – листопад 2005 року – Петро Ляхович

     У Сремській Митровиці, у подвір’ї  Греко-католицької церкві Вознесення  Господнього посвячено фундамент Духовної домівки. Отже, минулого літа розвалено старий будинок, який не був придатний для користування. Після розчищення цього простору, з придбанням початкових коштів та будівничого матеріялу, за підготовленими проектами на тому місці має вирости новий будинок, якого названо - «Духовна домівка» для потреб парафіян. Після багатьох клопотань та наполегливості отець Михайло Режак повідомив парафіян про урочисте посвячення фундаменту цього будинку, яке відбулося 17 жовтня 2005 року. Того ж дня, пополудні, зібралася велика кількість парафіян, були й представники мас-медій, телебачення з Нового Саду та Сремської Митровиці. Отець Режак служив молебень і при цьому у фундамент замурованопляшку  всередину якої ставлено запис дані про церкву, про пароха, про Церковне братство та про парафію, - на пам’ятку для історії. З чином посвяти почалася будова  «Духовної домівки». Головний майстер будівлі пообіцяв, що до початку зими будуть вимуровані зовнішні стіни та поставлена верхня плита цього будинку.


ПАРАФІЯЛЬНА  ДОМІВКА

«Вісник Коломийки» ч. 24 – листопад 2005 року – Петро Ляхович

     У Сремській Митровиці у греко-католицькій парафії закінчуються запляновані роботи на вибудові парафіяльної домівки. Майстри шведко працюють, щоб їх не застав сніг на незакінчених роботах. Хто з парафіян зміг помогти на дотеперішніх роботах то поміг а багато їх дали свій грошевий внесок а о.Михайло іще просить за поміччю, щоб зачата робота закіечилася, щоб вилилася перша плета і, щоб стіни зимою не замакали.


     Усі парафіяни цікавляться як прогресують роботи а найчастіше затримуються при будівлі, коли неділею приходять на Службу Божу. Вже ідуть розмови про бачені кімнати, про зал та скільки людей зможе зміститися в ньому, де буде кухня, де сходи для майбутнього поверху, де буде помишкання.
     Сподіємося, що на весні роботи продовжаться а до другої зими закінчаться.

Нема коментара:

Постави коментар