понедељак, 2. децембар 2013.

Неоєрейське Богослужіння у Сремській Митровиці

     1. грудня 2013. р. у грекокатолицькій церкві Вознесення Господнього, у Сремській Митровиці відслужено неоєрейське Богослужіння. Служив молодий священик о. Ігор Вовк з Вербасу. Він висвятився на священика у Вербасі 29. вересня 2013. р. Тої неділі на Службу Божу зібралося гарне число вірних, бо знали, що буде служити неоєрей а це добра нагода привітати молодого священика і побажати йому успішної праці на Божій ниві. Всі бажають впізнати нового священика, як співає, яку проповідь виголосить а деякі використали і висповідатися саме при молодому священику.
     На початку Служби Божої домашній парох о. Владіслав Варґа привітав неоєрея о. Ігора Вовка і сказав пару речень про молодого священика. Отець Ігор є з священичої родини. Він син о. Ярослава Вовка і брат о. Зеновія Вовка. Зараз є розпоряджений бути капеланом у Рускому Керестурі. Крім привітань і гарних побажань, о. Владислав наголосив, що молодому священику потрібно помогти і фінансово, а це вже звичай у наших парафіях і люди стараються пожертвувати на тацу більше ніж звичайно.



   Зараз по тім приступило троє дітей і з гарними словами і квітами привітали о. Ігора у нашій парафії. Службу Божу провадив неоєрей о. Ігор а сослужував о. Владислав.
    Проповідь виголосив о. Ігор а говорив про потребу христіян свідчити про віру але добрими прикладами і любовю і доброчинством до ближніх. Найголовніше, що віра мусить бути щирою а ні просто механічно приходити до церкви а у справжньому не жити по христіянське.



     На закінченні Богослужіння вірні відспівали о. Ігору многоліття а на кінці о. Ігор уділив всім вірним неоєрейське благословення а на пам’ятку ділив образки, на яких писало: «Браття, я не вважаю, що вже осягнув мету... я до неї стремлю... та до чого дійшли ми, у тому поступаймо далі. (Филип. 3. 13. 16)»



     Після Служби Божої всі зайшли іще до церковного залу, де люди могли ще ближче впізнатися з о. Ігором Вовком в спілкуванні і закускою, яку приготовили жітки з парафії.

     Бажаємо отцю Ігору Вовку, щоб Бог дав йому сили і витривалості у цій відповідальній праці водити людей на праведній дорозі до Бога і на збереженні нашої малочисельної громади у Сербії! 

Нема коментара:

Постави коментар