недеља, 16. октобар 2016.

Чудотворна ікона «Двері милосердя»

     16 жовтня 2016 р у греко-католицькій парафії Вознесення Господнього у Сремській Митровиці під час недільного Богослужіння була виставлена чудотворна ікона.


    На проповіді парох о. Владіслав Варґа пояснив що то за ікона: «Сьогодн посвятимо одну ікону, яка називається «Двері милосердя». Вона так недавно вийшла в наявність в цілій Європі. Коли Святослав Шевчук, верховний голова нашої церква подарував одну іконку одному італійському прповідникові а він її відніс до Риму. Святіший отець Папа почув про ту ікону наказав, щоб було принесено орігінал з Польщі з міста Ярослав тому називається і «Ярославська Богородиця», щоб перед нею відкрився цей ювілейний рік «Двері милосердя». Милосердя, яке нам Бог показує, милосердя, доброту і любов, які нам показує Марія і яка нас завжди провадить з своєю охороною. Ікона дуже стара, 1931 року, і тоді випадково, хоч стала чудотворною, проголошена 1779 року. 1945 року наші люди звідтам буле депортовані і наша церква там знищена. Аж девяностого року новий парох, отець Богдан поволе дізнається з архівів історію цієї чудотворної ікони, яка знаходилася майже на смітнику, у музеї, місті Ярослові. Вернув її до церкви. 96 року ця ікона була коронована. Там не було багато наших людей, але ті, що залишилися відали всі свої золоті речі, щоб позолотити ікону. Тепер вона тут з нами, як маємо і Зарваницьку і багато інших, так будемо мати і цю. На кінці Служби її посвятимо.»






    Перед закінченням Літургії всі запалили свічки а отець Владислав прочитав принагідні молитви і посвятив ікону. Потім всі приступили поклонитися чудотворній іконі «Двері милосердя».



     Потім ще зробили і спільну фотографію на парафіяльному подвір‘ї.

Нема коментара:

Постави коментар