понедељак, 21. децембар 2015.

Святий Миколай у Сремській Митровиці

     20 грудня 2015 року у грекокатолицьку церкву Вознесення Господнього у Сремській Митровиці завітав святий Миколай. У суботу 19 грудня коли насправді боло свято святого Миколая у нашій церкві було менше людей ніж звичайно але в неділю, коли мав прийти святий Миколай і принести дітям пакуночки було набагато більше людей і їхніх дітей. Доки тривала Служба Божа назбиралося гарне число дітей у церковній залі, де приготовлялися і робили останні репетиції перед виконанням програми у честь святого Миколая.


 Коли закінчилася Служба Божа прийшли діти до церкви, тобто діти які відвідують віронауку що суботи у церковному будинку і діти які вивчають українську мову у початковій школі ім. Йован Поповіч у Сремській Митровиці. З учнями української мови працювала учителька Славка Канюга.


     Діти перше заспівали пісню «О хто, хто Миколая любить» що з тою піснею дозвати святого Миколая.


 І справді до церкви зайшов святий Миколай у супроводі двох анголят. Святий Миколай з гарною білою бородою, мав на голові митру, був вбраний у священичі ризи а у руці жезл.


      Святий Миколай приітався з усіма а окремо з дітьми і сів нв стілиць приготований для нього. 


Діти довго співали пісень і деклямували різних віршів а більшість присвячених славі і доброті святого Миколая. Все це виконували українською, русинською і сербською мовами а святий Миколай уважно слухав. Коли діти вичерпали свої знання тоді до них святий Миколай звернувся з гарною промовою, говорив як вони мають бути добрими дітьми і у дома і у школі і у церкві а найголовніше щоб робили добрі діла своїм ближнім.





      Тоді всі разом зробили спільну знимку а після того святий Миколай запрошував кожну дитину до себе і обдаровував пакуночком а помагали анголята. У цілому цьому заході багато помагав парох о. Владіслав Варґа. Роль святого Миколая цього року виконував Стефан Семянів. Того дня поділено більше шісдісять пакуночків.

Нема коментара:

Постави коментар