петак, 3. јун 2016.

Круглий стіл на тему «Конкурсне співфінансування громадських інтересів в області суспільного інформування – Звідки ми прийшли і куди ми йдемо?»

2 червня 2016 року у Новому Саді. Коаліція журналістів і медіа-асоціяцій організували круглий стіл на тему «Конкурсне співфінансування громадських інтересів в області суспільного інформування – Звідки ми прийшли і куди ми йдемо?», яке відбулося в приміщенні Медіа центру Воєводини у Новому Саді.
     Виступали представники міжнародної спільноти, міжнародних організацій, експерти в галузі засобів масової інформації і представники асоціяцій які зібралися у Коаліцію журналістів і медіа-асоціяцій.


     На круглому столі представлена «Біла  книга конкурсного співфінансування громадських інтересів в області суспільного інформування», яка представляє собою аналіз  і інші результата річного моніторінгу з боку УНС (Спілка журналістів Сербії), НДНВ (Незалежна спілка журналістів Воєводини), Анем (Асоціяція незалежних електронних медій) та Локал-прес (Асоціяція локальних і незалежних засобів масової інформації).
     «Біла книга» містить рекомендації щодо шляхів вдосноналення цього процесу, який  має важливе значення для реформування ЗМІ, вироблені членами НДНВ на основі даних, які зібрані протягом одного року діяльності за підсумками конкурсів на національному, обласному та місцевому рівні.  Книга видана в рамках проекту «Бути чи не бути для реформування ЗМІ в Сербії». Моніторінг співфінансування проектів засобів масової інформації підтримали Посольство Великої Британії та Посольство Австралії у Сербії.
     На круглий стіл були запрошені представники республіки, обласних та місцевих органів влади та засобів масової інформації, асоціяцій журналістів, громадських організацій, національних рад національних меншин.


     Про значення Конкурсного суфінансування громадських інтересів в області суспільного інформування говорили: Ms Julia Feeney, посол Австралії у Сербії, Ms Lucy Maizels, Перший секретар Посольства Великої Британії у Сербії, Sanja Stanković, Медійський відділ Місії ОЕБС-у у Сербії та Žužana Serenčeš, член НДНВ.


     Книжку презентували і говорили про дану проблематику: Snežana Milošević, генеральний секретар Локал-пресу, Milorad Tadić, голова АНЕМ-у, Nedim Sejdinović, голова НДНВ, Petar Jeremić, голова Виконавчої ради УНС, Svetozar Raković, генеральний секретар НУНС.

     З боку української громади Сербії і Національної ради української національної меншини у круглому столі брав участь Петро Ляхович, голова Відділу інформування у Національній раді а від наших журналістів був присутній редактор передачі «Українські обрії»  і рубрики вістей на Радіо Новий Сад Василь Дацишин.

Нема коментара:

Постави коментар