петак, 10. јун 2016.

Празник у Сремській Митровиці

9 червня 2016 р. у Сремській Митровиці. На греко-католицькій парафії Вознесіння Господнього святкували храмовий празник. Для церковного празнику на парафії Вознесіння Господнього у Сремській Митровиці всі домашні парафіяни і парох приготовляються з окремим настроєм. Як говорив парох о. Варга, того дня у нашій парафії будемо мати багато гостей а між першими буде наш владика Апостольський Екзарх кир Юрій Джуджар, багато священиків і вірних з інших місцевостей.


      Ахерейська Літургія того дня була святочною і настрій у всіх був підвещений. З владикою у святочній Літургії брали участь священики: причасний Едвард Шпанович – генеральний вікар римо-католицької церкви у Сремській Митровиці, вікар крижевацько-сремський з Міклушевців о. Йоаким Симунович, декан сремський о. Михайло Режак, декан з Вуковару о. Володимир Маґоч, о Микола Ступяк з Каніжі, парох з Інджії о. Петро Дудка, з Петровців о. Володимир Седлак, з Бачінців о. Дарко Рац, з Беркасова о. Володимир Еделінскі, з Вербасу о. Ігор Вовк, о. Олександр Хміль, богослови Роман і Ярослав. 


Домашній парох о. Владислав Варґа привітав ще і сестер Служебниць, які були присутними на Службі Божій.


      Проповідував владика кир Юрій Джуджар а говорив найбільше про саме вознесіння Ісуса Христа на небо і що саме Його вознесіння говорить християнам і ще більше що воно принесло для них і на той спосіб дало можливість і всім віруючив також вознестися на небо. Він також привітав дамашніх парафіян з празником і побажав успішно закінчити акцію відновлення храму і довкілля у цьому ювілейному році.
     Перед закінченням Служби і початком процесії навколо храму о Варґа ще раз привітав і подякував всім значним гостям за присутність і наголосив, що цього року у нашій парафію приготовляється відзначення ювілеїв 130 років від засновання парафії і 110 років від побудови храму Вознесіння Господнього. Від дадав, що під кінець цього року буде приготовлена святочна академія з нагоди цих двох ювілеїв.


     Процесія довколо храму відбувалася по гарній погоді.


 Обходилося три рази, третій раз по всіх боках храму священики читили Евангелії а владика благословив храм і вірних свяченою водою.

     У парафіяльному домі відбувся святковий обід для владики і священиків а вірні з других місцевостей пішли до своїх рідних і знайомих на продовження святкування у домашньому настрої. 

Нема коментара:

Постави коментар