уторак, 15. септембар 2015.

На уроці української мови і репетиції танцю

     14 вересня у Сремській Митровиці. Почався шкільний рік а так само і навчання української мови у Початковій школі ім. Йован Попович у Сремській Митровиці.


 На урок української мови зібралося гарне число учнів а я запросив учительку Славку Канюгу щоб почислила всіх дітей, які виявили зацікавленість приходити на уроки. Учителька Славка назвала імена учнів: Сара Йосіпович, Яна Алінчіч, Галина Семянов, Іріна Семянов, Дана Алінчіч, Марія Налесник, Алекса Налесник, Валентина Налесник, Андрей Писанюк, Неманя Писанюк, Марія Ляхович, Данієла Магеровскі, Шевчук Стефан, Срдян Петрович, Шкільні Стефан, Шкільні Міліца і Бояна Лешчук.
     Мусимо додати, що між цими дітьми є і діти з Лачарку бо там не буде уроків української мови через брак учительки, яка б там працювала. Дітей з Лачарку привозять їхні батьки і це показує їхню зацікавленість щоб їхні діти навчали українську мову, хоч це їм і не виходить дешево через транспортні кошти.




     У класі робочий настрій а всі учні стараються показати все що до тепер навчилися але про програму праці і наступні обовязки учителька сказала, що їх зараз чекає прискорена праця бо приготовляються для Дитячого фестивалю «Веселка». Вже працюється у вивченні малої сценки, також вчаться декламації а незабаром почнеться і вивчати пісні.




 Учні показали мені і свої гарні ресунки.

     По закінченні уроку української мови діти перейшли до другого класу, де почалася репетиція танцю.



Хореограф Стефан Семянів старається їм показати перші кроки у українських танцях і як вони правильно виконуються. І це є частина підготовки до Дитячого фестивалю. Може за кілька років ці діти будуть найкращими танцюристами у Товаристві плекання української культури «Коломийка».

Нема коментара:

Постави коментар