петак, 13. фебруар 2015.

Активність Відділу інформування

     Відділ інформування у Націнальній раді української національної меншини старається виповняти свої обов‘язки на забеспиченні кращого інформування для української громади у Сербії. У даний момент регіон Срем недостатньо покретий локальним інфоруваням, крім Інджії, в якій випускається україномовна передача на хвилях локального Радіо Інджія. Всі інші міста регіону не мають такі або подібні передачі.
     Голова Відділу інформування Петро Ляхович 12 лютого відвідав локальне Радіо Озон у Сремській Мітровиці з наміром домвитися про укладання спільного проекту і заявитися на місцевий конкурс для фінансування проектів на полі інформування. Вони не були проте співпраці але пояснили, що вони вже передали свій проект і що не можуть передавати другий, бо не позволяє новий закон. Петро Ляхович запропонував, щоб зявилися на конкурс, якого відкрив Секретаріят культури і інформування АКВ. Чекаємо на відповідь.
     13 лютого голова Національної ради Йозо Сапун і голова Відділу інформування Петро Ляхович відвідали регіональне телебачення Сремська Телевізія з токим самим наміром, щоб спільно з ними заявитися на конкурс Міністерства культури і інформування. Вони також вже заявилися зі своїм проектом на конкурс Секретаріяту культури і інформування Автономного Краю Воєводини.



     Представників Національної ради приймила директор маркетінґу Сремської Толевізії Єлена Божічанін. У конструктивній розмові її представлений проект а вона згодилася відпрацювати їх частину проекту і передати заяву на конкурс Міністерства культури і інформування.  Нам залишається тільки сподіватися, що конкурсна комісія надасть потрібні кошти і що українці у регіону Срем дістануть свою телевізійну передачу. У проекті передбачено щоб йшла одна півгоденна передача і одне повторення на місяць і так до кінця 2015 р.

Нема коментара:

Постави коментар