недеља, 10. мај 2015.

Гуманітарна допомога для України

     10 травня 2015 р. Вже кілька разів у церкві наш парох о. Варга говорив людям, щоб приносили свої пожертви для постраждалих і біженців у Україні. Поміч може бути в одіжі, взуття, препарати для хігени та продукти харчування, які можуть довше зберігатися.
    Я запросив о. Варгу щоб пояснив хто є ініціятором цієї акції, Дістав відповідь, що організаторами є Мирослав Гочак, голова Світового Конгресу молодіжних організацій та Борис Варга, відповідальний редактор Руського слова, який студює на Україні і дуже добре знає яка там потреба за гумінітарною допомогою. Вони звернулися з ідеєю до владики кир Джуджара а Його Приосвяченство владика звернувся листом до свіх грекокатолицьких парафій у Воєводині і так роспочалася ця гуманітарна акція.

Парох о. Варга і кілька парафіян у церковному залі.

    Тут у Сремській Митровиці призберування гуманітарної допомоги триватими до 17 травня, а такі акції тривають і у інших парафіях Воєводини.

    Всі назбирані речі допомоги на Україну перевизуть організовано Посольством України у Сербії. Тої допомоги так багато вже назбиралося у всіх парафіях, так що не буде можливо завести одною вантажівкою а будуть їхати кілька разів доки усе не доставлять до потребуючих помочі у Україні.  

Нема коментара:

Постави коментар