среда, 22. јануар 2014.

Плавання за Богоявленьський хрест

     19 січня 2014 р у Сремській Митровиці. Велике християнське свято Богоявлення відзначене в цілій Сербії, коли були організовані традиційні перегони плавання за Чесний Богоявленьський хрест.
     У Сремській Митровиці відслужено Святу архерейську літургію у церкві Святого Димитрія, після чого влаштовано процесію і традиційні перегони з плавання за Чесний Богоявленьський хрест, вже п’ятнадцятий раз.


     Переможцем лецарського змагання за звання «Носій Богоявленьського хреста» був Никола Бєліч з Сремської Митровиці, який перший доплавав до Богоявленьського хреста в ріці Сава у Сремській Митровиці.




     На відзначенні Богоявленьського плавання за чесний хрест було присутньо білля десять тисяч вірних і міщан Сремської Митровиці і околиці. Цього року брали участь найбільше число плавців, вісім дівчат і 138 хлопців. Між ними я запримітив і нашого Славка Павлюка з Лачарку.


     А у нашій церкві того дня відправлено святочну Службу Божу у присутності великого числа вірних. Цього року Богоявлення припало в неділю, коли люди не працюють а друге, прийшли взяти свяченої води, що ще шанується як релігійна традиція.



Нема коментара:

Постави коментар