субота, 15. јун 2013.

Празник у грекокатолицькій церкві Вознесення Господнього у Сремській Митровиці

     По церковному календарі, кожного року, сорок днів по Великодні, святкується велике свято, Вознесення господнє. Грекокатолицька церква у Сремській Митровиці з окремою шаною відноситься до цього свята, бо це є також і храмове свято. Того дня на Службу Божу приходить набагато більше вірних, ніж у звичайні свята і неділі. Приходять і гості з других парафій а окремо ті, які мають рідних у Сремській Митровиці.
     Залижно від можливості але у більшості випадків на Празник приходить і наш владика Апостольський Екзарх кир Георгіє Джуджар. Також приходять і більше число наших священиків з інших парафій. Архієрейську Службу Божу служив владика кир Геогріє Джуджар сослужували о. Декан Михайло Режак, о. Михайло Рац, о. Михайло Малацко, о. Петро Дудка, о. Зеновій Вовк.
    Проповід говорив владика, в якій перше вітав з празником домашніх вірних і пароха а також і гостей, які були присутні. Звернув увагу на ювілеї, які припали у цей рік: 1700 років Міланського едікту, 1150 років від початку місії святих Кирила і Мефодія, 1025 років від хрещення Русі-України святим Володимиром Великим, 100 років від народження владики Гавриїла Букатка, 10 років від заведення Апостольського Екзархату для грекокатоликів Сербії на наміщення Екзархом кир Георгія Джуджара, сумну 10 річницю від смерти о. Стефана Пітки.
     Перед початком Служби Божої владика посвятих молодого Ігора Вовка у перший ступінь, чтець першого ступіня, на дорозі до священичих обітів, яких він незадовго може скласти.

     На закінченні Служби Божої всі йшли процесією навколо церкви, на всі чотири боки читалися Евангелії а владика благословив церкву і вірних.






Нема коментара:

Постави коментар